Wegetariańskie danie warzywne
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż - 300 gramów
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • oliwa - 4 łyżki
  • grzyby - 250 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr - 0.5 opakowań
  • żółte pomidorki koktajlowe - 250 gramów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu z dodatkiem kostki Knorr.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni.
  3. Grzyby, papryki i cukinię pokrój w większe paski. Dodaj wszystko do smażonej cebuli i kontynuuj smażenie przez 2-3 minuty.
  4. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
  5. Pomidorki przekrój na pół i wraz z ryżem dodaj do warzyw. Całość smaż i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Podawaj z natką pietruszki.