Przygotowanie |
Krok 1 |
Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.
|
Krok 2 |
Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.
|
Krok 3 |
Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.
|
Krok 4 |
Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.
|
Krok 5 |
Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.
|
Krok 6 |
Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.
|