Wegetariańskie pomidory z chili

5


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pomidory8 sztuk
ser żółty80 gramów
pomidory z puszki200 gramów
papryczka chili1 sztuka
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
zielona soczewica300 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.
Krok 2
Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.
Krok 3
Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.
Krok 4
Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.
Krok 5
Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.
Krok 6
Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl