Wegetariańskie pomidory z chili
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielona soczewica - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory - 8 sztuk
  • pomidory z puszki - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ser żółty - 80 gramów
  • papryczka chili - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Soczewicę ugotuj do miękkości. Cebulę i chili posiekaj.
  2. Gotową soczewicę podsmaż razem z cebulą i chili. Aby wzbogacić smak soczewicy, możesz dodać swoje ulubione świeże zioła, np. rozmaryn.
  3. Dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje.
  4. Gotowy farsz wymieszaj ze startym serem.
  5. Ze świeżych pomidorów odetnij kapelusze z ogonkiem i łyżeczką pozbądź się pestek. Do pustych pomidorów nakładaj farsz.
  6. Przykryj pomidory kapeluszami i zapiekaj w temperaturze 220 °C przez 10 minut.