Węgierski gulasz myśliwski

Składniki:

  • mięso z szybki - 1 kilogram
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • ogórek kiszony - 1 sztuka
  • pieczarki - 6 sztuk
  • Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 5 łyżek
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 3 łyżeczki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżeczka
  • sok z cyrtyny - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 szczypta
  • oliwa

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, dodaj trochę oliwy, wymieszaj i odstaw.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę, paprykę i ogórki w kostkę. Mięso podsmaż i przełóż do garnka, cebulę zeszklij na oliwie, dodaj pieczarki podduś i przełóż do mięsa, ogórki podduś razem z papryką i przełóż do garnka.
  3. Kartofle pokrój w kostkę i ugotuj w bulionie z kostki rosołowej, przelej do garnka dołóż resztę przypraw, koncentrat pomidorowy i gotuj do miękkości mięsa, gulasz powinien być zawiesisty, na koniec do smaku dopraw cukrem.