Węgorz pieczony na rożnie

1


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
olej4 łyżki
pomidory4 sztuki
sól1 szczypta
czosnek ząbki 3 sztuki
sok z cytryny2 łyżki
boczek wędzony150 gramów
ogórek1 sztuka
grzyby8 sztuk
węgorz1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Ściągnij skórę z węgorza, po czym dokładnie umyj go i osusz. Pokrój na 6 cm kawałki i posól.
Krok 2
Grzyby umyj i wrzuć na lekko osoloną i zaprawioną sokiem z cytryny wodę. Gotuj około 3 minuty, po czym odcedź i pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
Boczek pokrój na 12 kostek.
Krok 4
Ogórka pokrój na plasterki, a pomidory na pół.
Krok 5
Przygotowane składniki nadziej na rożen.
Krok 6
Utrzyj resztę oleju z sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą soli. Przygotowanym sosem polewaj szaszłyki w trakcie pieczenia.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl