PRZEPISY.PL

Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami

  • 90
  • 6
  • Trudne
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • biała kiełbasa czosnkowa800 g
  • ząbki czosnku6 szt
  • cebula2 szt
  • ziemniaki1 kg
  • migdały250 g
  • bulion warzywny2 l
  • natka pietruszki2 łyżki
  • mleko1 szklanka
  • śmietana250 ml
    • Krok 1

      Migdały sparz wrzątkiem. Czosnek, cebulkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ziemniaki w większą, cebulę i czosnek drobniutko.
    • Krok 2

      Zagotuj pokrojone warzywa razem z migdałami w bulionie razem z całymi kiełbaskami przez ok. 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
    • Krok 3

      Po 15 minutach wyjmij kiełbaski i pokrój w plasterki. Odłóż na bok.
    • Krok 4

      Gdy warzywa będą już miękkie zmiksuj wszystkie składniki na krem, dodaj mleko i śmietanę, dopraw do smaku. Weissesuppe z migdałami podawaj z plasterkami kiełbasek i udekoruj każdą porcje posiekaną natką pietruszki.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    671
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    8
    Łatwe
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    111
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe