Dodaj do ksiązki kucharskiej Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami

Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób trudne Autor: przepisy.pl

Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami - składniki:

  • biała kiełbasa czosnkowa - 800 gramów
  • ząbki czosnku - 6 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • ziemniaki - 1 kilogram
  • migdały - 250 gramów
  • bulion warzywny - 2 litry
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • mleko - 1 szklanka
  • śmietana - 250 mililitrów
  • sól i pieprz do smaku

Weissesuppe- pyszna niemiecka zupa z migdałami - Sposób przygotowania:

  1. Migdały sparz wrzątkiem. Czosnek, cebulkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ziemniaki w większą, cebulę i czosnek drobniutko.
  2. Zagotuj pokrojone warzywa razem z migdałami w bulionie razem z całymi kiełbaskami przez ok. 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
  3. Po 15 minutach wyjmij kiełbaski i pokrój w plasterki. Odłóż na bok.
  4. Gdy warzywa będą już miękkie zmiksuj wszystkie składniki na krem, dodaj mleko i śmietanę, dopraw do smaku. Weissesuppe z migdałami podawaj z plasterkami kiełbasek i udekoruj każdą porcje posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

WEISSESUPPE- PYSZNA NIEMIECKA ZUPA Z MIGDAŁAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Migdały sparz wrzątkiem. Czosnek, cebulkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ziemniaki w większą, cebulę i czosnek drobniutko.

2

Zagotuj pokrojone warzywa razem z migdałami w bulionie razem z całymi kiełbaskami przez ok. 30 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

3

Po 15 minutach wyjmij kiełbaski i pokrój w plasterki. Odłóż na bok.

4

Gdy warzywa będą już miękkie zmiksuj wszystkie składniki na krem, dodaj mleko i śmietanę, dopraw do smaku. Weissesuppe z migdałami podawaj z plasterkami kiełbasek i udekoruj każdą porcje posiekaną natką pietruszki.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. FASZEROWANY MOSTEK CIELĘCY.

    Na wielkanocnym stole pojawia się u nas także cielęcina a właściwie faszerowany mostek c...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Ogórek, Jarzyny z jajkiem, Pizza góralska , zapiekanka z ryżem i warzywami, Zupa pieczarkowa, Czewapcze z rusztu, Kurczak imbirowy, smażony ryż, Kurczak, Kosmiczne ślimaki, Zupa cebulowa, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, sos do miesa z kurczaka, Przepis z szaszlyki-grill, mieso pieczone w piekarniku, Spaghetti Mariuszka, Przepis z obiad z poledwiczki wieprzowej, Obiad, Pierogi z jagodami, Indyk, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Ziołowe żeberka z grilla, kurczak curry z ryżem, ryż - obiad, Lodowe trio "Klaun", Sałatka z makaronem ryżowym , Przepis z makaron po włosku, Cytrynowe podudzia kurczaka, Przepis z przyprawa do ziemniaków, Przepis z pierś z kurczaka w przyprawach, Przepis z obiad wegetariański, Przepis z biały ser, Przepis z zupa grochowa z ziemniakami, Kapusta z grzybami w karnawale , Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z sałatki do wędliny, Przepis z sałatka z łososiem i sałatą lodową, Szybki obiad, Spaghetti z tuńczykiem, Ciasteczka owsiane bez pieczenia, Gulasz cielęcy w sosie borowikowym, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Sałatka owocowa, Letnie muffiny, Sałatka z tuńczykiem, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z Kurczak z pieca, Rosół z kury, Spaghetti , Sałatki z kurczakiem, Karp w galarecie, obiad z królika, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Lody czekoladowe z rurkami waflowymi "Robot", Deser dla dzieci "Pingwinek", klopsy mielone gotowane, Krupnik z szynką, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Lody czekoladowe z rurkami waflowymi "Robot", Sos Hotel Europa, Papryki z niespodzianką, Papryka