| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Na patelni rozpuść miód, dodaj przyprawę do pierników, Kasię i cukier. |
| Krok 2 |
| Wszystko wymieszaj i chwilę podgrzewaj. |
| Krok 3 |
| Masę przełóż do miski, wbij jajka, wsyp przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Ciasto przełóż na posypany mąką stół i zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. |
| Krok 6 |
| Uformuj z niego kulę, zawiń w folię aluminiową i odstaw w chłodne miejsce na kilka dni. |
| Krok 7 |
| Rozwałkuj ciasto na placek grubości 5 mm i wycinaj foremkami pierniczki. |
| Krok 8 |
| Piecz w temperaturze 190 stopni C około 10-15 minut. |
| Krok 9 |
| Cukier puder ucieramy partiami z białkami i barwnikami spożywczymi. |
| Krok 10 |
| Jeśli jest zbyt gęsty można go rozrzedzić odrobiną wody, aby miał konsystencję gęstej śmietany. |
| Krok 11 |
| Przygotowanym lukrem malujemy pierniczki. |