Wiejska zupa jarzynowa

Składniki:

  • cukinia - 2 sztuki
  • awokado - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • pieprz
  • sól
  • zielona fasolka szparagowa - 100 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • sok z cytryny
  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • cieciorka - 1 szklanka
  • mięso z kurczaka - 500 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.
  2. Mięso i warzywa dokładnie umyj.
  3. Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.
  4. Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.
  5. Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.
  6. Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.