Wiejska zupa jarzynowa

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
cukinia2 sztuki
awokado1 sztuka
marchew2 sztuki
pieprz
sól
zielona fasolka szparagowa100 gramów
natka pietruszki1 pęczek
sok z cytryny
włoszczyzna1 pęczek
cieciorka1 szklanka
mięso z kurczaka500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Cieciorkę namocz na noc w zimnej wodzie, a następnego dnia ugotuj ją na pół miękko.
Krok 2
Mięso i warzywa dokładnie umyj.
Krok 3
Warzywa obierz i włóż do rondla, po czym zalej dwoma litrami wody i ugotuj rosół.
Krok 4
Obierz cukinię, fasolkę szparagową i marchewki. Warzywa pokrój w plasterki i ugotuj w osobnym rondlu. Gdy się ugotują dodaj do rosołu.
Krok 5
Całość doprowadź do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natka pietruszki.
Krok 6
Awokado umyj, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki i posyp sokiem z cytryny. Dodaj do zupy.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl