Wiejskie ciasto
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wołowe - 500 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 400 mililitrów
  • marchewka baby - 250 gramów
  • mrożony groszek - 300 gramów
  • duże ziemniaki - 5 sztuk
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • papryka mielona - 1 szczypta
  • margaryna - 30 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni usmaż mięso mielone i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
  2. Gdy mięso będzie rumiane, wlej wodę i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj wszystko 20 minut.
  3. Teraz dodaj marchewkę oraz groszek i wszystko wymieszaj.
  4. Przełóż wsyzystko do naczynia żaroodpornego.
  5. Ziemniaki ugotuj do miękkości. Odcedź je, dodaj mleko i margarynę. Zrób klasyczne puree.
  6. Uduszone mięso przykryj równo ciepłym puree ziemniaczanym. Posyp papryką i piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut.