Wiejskie penne
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron penne - 300 gramów
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • kiełbasa zwyczajna - 150 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • świeży majeranek gałązka - 1 sztuka
  • świeży tymianek gałązka - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 100 gramów
  • margaryna - 0.5 łyżek
  • oliwa - 1 łyżka
  • woda - 250 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.
  4. Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.