Wielkanocna pasta chrzanowa
  • 20 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ciecierzyca - 1 słoik
  • Majonez Hellmann's Vegan - 2 łyżki
  • chrzan tarty - 100 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • cytryna - 1 sztuka
  • musztarda - 1 łyżka
  • szczypiorek - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Ciecierzycę z puszki odcedź z płynu. Płyn zachowaj, a samą ciecierzycę lekko podgrzej.
  2. Ciepłą ciecierzycę zmiksuj na puree za pomocą ręcznego miksera. W razie konieczności dodaj w trakcie miksowania trochę wody z ciecierzycy.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z dwiema łyżkami wody i dodaj do pasty.
  4. Teraz dodaj do ciecierzycy chrzan, wyciśnięty sok z cytryny, musztardę i majonez Hellmann’s vegan.
  5. Świeże zioła posiekaj i dodaj do pasty. Podawaj do pieczywa i innych wielkanocnych dań.