Wielkanocna pasta chrzanowa

8


Łatwe


20 min.


4 os.

Składniki
ciecierzyca1 słoik
Majonez Hellmann's Plant Based2 łyżki
chrzan tarty 100 gramów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr1 opakowanie
cytryna1 sztuka
musztarda1 łyżka
szczypiorek1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
Ciecierzycę z puszki odcedź z płynu. Płyn zachowaj, a samą ciecierzycę lekko podgrzej.
Krok 2
Ciepłą ciecierzycę zmiksuj na puree za pomocą ręcznego miksera. W razie konieczności dodaj w trakcie miksowania trochę wody z ciecierzycy.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z dwiema łyżkami wody i dodaj do pasty.
Krok 4
Teraz dodaj do ciecierzycy chrzan, wyciśnięty sok z cytryny, musztardę i majonez Hellmann’s vegan.
Krok 5
Świeże zioła posiekaj i dodaj do pasty. Podawaj do pieczywa i innych wielkanocnych dań.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl