Wielkanocne babeczki króliczki

40


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Babeczki::
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
drobny cukier110 gramów
duże jajka3 sztuki
ekstrakt waniliowy1 łyżeczka
mąka samorosnąca (lub zwykła + 1 łyżeczka proszku do pieczenia)150 gramów
biała czekolada50 gramów
Krem::
Kostka do pieczenia Kasia125 gramów
cukier puder350 gramów
ekstrakt waniliowy1 łyżeczka
schłodzona, przegotowana woda2 łyżki
Dekoracja::
białe pianki marshmallows12 sztuk
różowa posypka
gorzka czekolada25 gramów
różowe perełki cukiernicze
Przygotujesz szybciej z:
Kasia Babeczki klasyczne1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Wyłóż foremkę do babeczek papierowymi papilotkami i nagrzej piekarnik do 180°C (piekarnik z termoobiegiem – do 160°C, oznaczenie piekarnika – 4).
Krok 2
Zetrzyj białą czekoladę. Umieść wszystkie składniki na ciasto w dużej misce i wymieszaj je dokładnie, aż do otrzymania gładkiej masy.
Krok 3
Masę rozlej do foremek i piecz przez 20 minut, aż ciasto będzie sprężyste i nabierze złotego koloru. Upieczone babeczki odstaw na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
Krok 4
Aby przygotować krem, utrzyj kostkę do pieczenia Kasia z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Dodawaj schłodzoną przegotowaną wodę, aby uzyskać konsystencję umożliwiającą rozsmarowanie.
Krok 5
Wierzch każdej babeczki posmaruj kremem, używając szpatułki.
Krok 6
Nożyczkami lub nożem przetnij pianki marshmallow na pół, aby otrzymać uszy. Różową posypką udekoruj środkową część uszu i umieść je na wierzchu każdej babeczki.
Krok 7
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Krok 8
Za pomocą wykałaczki narysuj króliczkom oczy z rozpuszczonej gorzkiej czekolady.
Krok 9
Następnie narysuj usta króliczkom, a różowe perełki ułóż w miejscu króliczych nosków.
Krok 10
Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl