| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wyłóż foremkę do babeczek papierowymi papilotkami i nagrzej piekarnik do 180°C (piekarnik z termoobiegiem – do 160°C, oznaczenie piekarnika – 4).
|
| Krok 2 |
| Zetrzyj białą czekoladę. Umieść wszystkie składniki na ciasto w dużej misce i wymieszaj je dokładnie, aż do otrzymania gładkiej masy.
|
| Krok 3 |
| Masę rozlej do foremek i piecz przez 20 minut, aż ciasto będzie sprężyste i nabierze złotego koloru. Upieczone babeczki odstaw na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
|
| Krok 4 |
| Aby przygotować krem, utrzyj kostkę do pieczenia Kasia z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Dodawaj schłodzoną przegotowaną wodę, aby uzyskać konsystencję umożliwiającą rozsmarowanie.
|
| Krok 5 |
| Wierzch każdej babeczki posmaruj kremem, używając szpatułki.
|
| Krok 6 |
| Nożyczkami lub nożem przetnij pianki marshmallow na pół, aby otrzymać uszy. Różową posypką udekoruj środkową część uszu i umieść je na wierzchu każdej babeczki.
|
| Krok 7 |
| Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. |
| Krok 8 |
| Za pomocą wykałaczki narysuj króliczkom oczy z rozpuszczonej gorzkiej czekolady.
|
| Krok 9 |
| Następnie narysuj usta króliczkom, a różowe perełki ułóż w miejscu króliczych nosków. |
| Krok 10 |
| Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania. |