Przygotowanie |
Krok 1 |
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm. |
Krok 2 |
Przełożyć na blaszkę, najlepiej wyłożoną papierem do pieczenia, wykonać ozdobne brzegi. |
Krok 3 |
Piec w gorącym piekarniku do zrumienienia. |
Krok 4 |
Wcześniej, poprzedniego dnia gotować zamkniętą puszkę mleka w wodzie na małym ogniu przez 2, 3 godziny. Nie otwierać gorącej puszki! |
Krok 5 |
Kasię utrzeć, dodając ostygnięte skondensowane mleko. Na upieczony spód wyłożyć masę kajmakową, zrobić dekorację. |
Krok 6 |
Żeby zrobić mazurek bakaliowy, na upieczony spód układać posiekane bakalie, zalać wszystko roztopioną czekoladą. Zrobić dekorację. |