| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj składniki marynaty. W miseczce połącz olej z majerankiem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. |
| Krok 2 |
| Oczyszczony schab natrzyj dokładnie marynatą i odstaw mięso do lodówki na co najmniej 2 godziny. |
| Krok 3 |
| Mięso lekko zrumień na patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej szklankę wody i piecz w 180 °C przez 40 minut. |
| Krok 4 |
| Po tym czasie odstaw mięso na kolejne 10 minut. Powstały podczas pieczenia sos wlej do rondla. |
| Krok 5 |
| Sos borowikowy Knorr połącz ze śmietanką. |
| Krok 6 |
| Wlej sos do płynu w rondlu, całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Pieczony schab podawaj pokrojony w plastry z sosem i gotowanymi ziemniakami. |