Wielkanocny schab pachnący majerankiem

30


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
schab środkowy1 kilogram
woda200 mililitrów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 opakowanie
śmietana200 mililitrów
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr2 łyżki
musztarda2 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
olej1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj składniki marynaty. W miseczce połącz olej z majerankiem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Krok 2
Oczyszczony schab natrzyj dokładnie marynatą i odstaw mięso do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 3
Mięso lekko zrumień na patelni i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wlej szklankę wody i piecz w 180 °C przez 40 minut.
Krok 4
Po tym czasie odstaw mięso na kolejne 10 minut. Powstały podczas pieczenia sos wlej do rondla.
Krok 5
Sos borowikowy Knorr połącz ze śmietanką.
Krok 6
Wlej sos do płynu w rondlu, całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Pieczony schab podawaj pokrojony w plastry z sosem i gotowanymi ziemniakami.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl