Wielkanocny schab pieczony
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab środkowy - 1.5 kilogramów
  • Sos do pieczeni z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 2 łyżki
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • woda - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Sos Knorr zagotuj z wodą i dokładnie wymieszaj.
  2. Gdy sos przestygnie, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek. Ponownie dokładnie wymieszaj.
  3. Oczyść schab i nasmaruj go dokładnie wystudzonym sosem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i odstaw na godzinę do lodówki.
  4. Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz mięso w 160 °C przez godzinę. Podawaj na zimno pokrojone w cienkie plastry.