Wielkanocny wieniec warzywno-drobiowy

0


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
cebula1 sztuka
jajko6 sztuk
czosnek ząbki 2 sztuki
kurczak1 sztuka
Rosół wołowy Knorr1 sztuka
żelatyna1 opakowanie
groszek w puszce1 opakowanie
ugotowana marchewka3 sztuki
pietruszka gotowana w wywarze1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Umyć kurczaka włożyć do dużego garnka dodać przyprawy,warzywa zalać zimna wodą i od chwili zagotowania gotować jeszcze dwi godziny. Gdy mięso jest zupełnie miękkie dodać rosołek wołowy ( wywar ma lepszy smak i kolor )wyjąć z rosołu i póki gorące obrać z kości.
Krok 2
Rosół bardzo staranie przecedzić marchewkę pokroić w plasterki. Ugotowane na twardo jajka ostudzić w zimnej wodzie obrać i przekroić nozem na plasterki. Zagotować rosół włożyć pokrojone mięso wsypać żelatynę według przepisy
Krok 3
Foremkę do babki z kominkiem opłukać zimną wodą ułożyć na dnie marchewkę, jajko, groszek i drobno pokrojoną natkę, mięso zalać stygnącym rosołem. Postawić w chłodnym miejscu by galareta stężała.Przed podaniem foremkę zanurzyć na minutę w gorącej wodzie w celu lepszego wyjęcia :) Smacznego :)
Autor: MariolaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl