Wielkanocny żurek na serwatce

0


Średnie


45 min.


8 os.

Składniki
cebula2 sztuki
ziele angielskie5 ziaren
liść laurowy4 sztuki
śmietana4 łyżki
czosnek ząbki 4 sztuki
boczek wędzony300 gramów
maślanka1 litr
średnio tłusta wędzonka 500 gramów
żurek 0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj maślankę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj i razem podsmaż. Wędzonkę pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Boczek, wędzonkę, cebulę i czosnek dodaj do maślanki, wlej żurek i zagotuj.
Krok 4
Zabiel śmietaną. Podawaj z ziemniakami, jajkami i świąteczną kiełbasą.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl