Wieprzowa polędwiczka w orzechowym sosie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczki wieprzowe - 600 gramów
  • Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • mleko kokosowe - 200 mililitrów
  • limonka - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • marchewka - 2 sztuki
  • kolendra - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Polędwiczki oczyść z błon, pokrój w 0, 5 centymetrowe plastry – lekko rozbij młotkiem.
  2. Marchewki obierz, przekrój po długości na pół, pokrój w półplastry.
  3. Obraną cebulę pokrój w piórka. Natkę kolendry posiekaj.
  4. Na patelni obsmaż z obu stron mięso, przełóż je na bok, obsmaż cebulę i marchewkę, dodaj mięso.
  5. Całość zalej rozmieszanym w mleku kokosowym Fixem Knorr. Doprowadź do wrzenia, gotuj wszystko razem przez 3 minuty.
  6. Gotowe danie dopraw sokiem z limonki i posiekaną kolendrą lub szczypiorkiem.