Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki ugotuj do miękkości, następnie przeciśnij przez praskę i połącz z margaryną i śmietaną. Mieszaj do momentu uzyskania gładkiego purée. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso i smaż na mocnym ogniu do momentu zrumienienia. |
Krok 3 |
Zawartość opakowania Knorr wsyp do mięsa i wlej szklankę wody. Sos gotuj około 10 minut. |
Krok 4 |
Pod koniec gotowania do sosu dodaj marchewkę z groszkiem oraz tartą bułkę i wymieszaj. |
Krok 5 |
Gotowe mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozprowadź równomiernie ziemniaczane purée, a na koniec posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. |