| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Schab w całości obgotuj we wrzątku z dodatkiem kostki Knorr. |
| Krok 2 |
| Jeszcze gorący schab obtocz w winie i połowie sosu sojowego. |
| Krok 3 |
| Na oleju obsmaż mięso tak, by skórka była chrupiąca. Następnie pokrój na plastry o grubości 1 centymetra. |
| Krok 4 |
| Cebulę dymkę wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cukrem, anyżkiem i resztą sosu sojowego. |
| Krok 5 |
| Do naczynia żaroodpornego włóż mięso oraz cebulę z przyprawami. Zakryj szczelnie naczynie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Kiedy mięso będzie miękkie, wyłóż je na talerze, polej sosem i posyp uprażonym na suchej patelni sezamem. |