Wieprzowina po chińsku z makaronem

Składniki:

  • makaron sojowy - 1 opakowanie
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • wieprzowina - 400 gramów
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • grzyby Mun - 50 gramów
  • pędy bambusa puszka - 1 opakowanie
  • kiełki sojowe - 50 gramów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.
  2. Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.
  3. Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.
  4. Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.
  5. Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.
  6. Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.