| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| jajko | 2 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| szczypiorek | 4 łyżki | |
| bulion | 1 szklanka | |
| sok z cytryny | 3 łyżki | |
| dymka | 1 pęczek | |
| sałata zielona liście | 5 sztuk | |
| schab kotlety | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dymkę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. |
| Krok 2 |
| Kotlety oprósz solą oraz pieprzem, dodaj do dymki i smaż przez 15 minut. |
| Krok 3 |
| Sałatę porwij, szczypiorek posiekaj, wrzuć do mięsa, wlej bulion i duś pod przykryciem przez 5 minut. |
| Krok 4 |
| Sałatę i kotlety wyjmij. |
| Krok 5 |
| Jajka ubij, dodaj sok z cytryny i 4 łyżki sosu z duszenia. Wlej na patelnię i duś około 4 minuty, ciągle mieszając. Dopraw pieprzem. |
| Krok 6 |
| Gotowym sosem polej kotlety i podawaj. |
| Autor: pasibrzuch |