|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
pieprz | 1 szczypta | |
jajko | 2 sztuki | |
sól | 1 szczypta | |
szczypiorek | 4 łyżki | |
bulion | 1 szklanka | |
sok z cytryny | 3 łyżki | |
dymka | 1 pęczek | |
sałata zielona liście | 5 sztuk | |
schab kotlety | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Dymkę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. |
Krok 2 |
Kotlety oprósz solą oraz pieprzem, dodaj do dymki i smaż przez 15 minut. |
Krok 3 |
Sałatę porwij, szczypiorek posiekaj, wrzuć do mięsa, wlej bulion i duś pod przykryciem przez 5 minut. |
Krok 4 |
Sałatę i kotlety wyjmij. |
Krok 5 |
Jajka ubij, dodaj sok z cytryny i 4 łyżki sosu z duszenia. Wlej na patelnię i duś około 4 minuty, ciągle mieszając. Dopraw pieprzem. |
Krok 6 |
Gotowym sosem polej kotlety i podawaj. |
Autor: pasibrzuch |