Wigilijna zupa grzybowa

15


Łatwe


60 min.


2 os.

Składniki
suszone grzyby80 gramów
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
prawdziwki mrożone150 gramów
marchew2 sztuki
pietruszka1 sztuka
cebula1 sztuka
seler1 sztuka
liść laurowy3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie gotuj około 20 minut na małym ogniu.
Krok 2
Warzywa obierz, umyj, pokrój i dodaj do gotujących się grzybów. Wrzuć kostkę bulionową Knorr i dodaj liść laurowy, ewentualnie dopraw do smaku.
Krok 3
Pod koniec gotowania wrzuć prawdziwki. Gotuj, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Przecedź przez sitko.
Krok 4
Grzyby suszone pokrój w mniejsze kawałki. Prawdziwki dodaj w całości lub pokrój na mniejsze porcje. Dodaj do zupy.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl