|
Składniki | ||
suszone grzyby | 80 gramów | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | ||
prawdziwki mrożone | 150 gramów | |
marchew | 2 sztuki | |
pietruszka | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
seler | 1 sztuka | |
liść laurowy | 3 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby zalej wodą i mocz przez całą noc. Następnie gotuj około 20 minut na małym ogniu. |
Krok 2 |
Warzywa obierz, umyj, pokrój i dodaj do gotujących się grzybów. Wrzuć kostkę bulionową Knorr i dodaj liść laurowy, ewentualnie dopraw do smaku. |
Krok 3 |
Pod koniec gotowania wrzuć prawdziwki. Gotuj, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Przecedź przez sitko. |
Krok 4 |
Grzyby suszone pokrój w mniejsze kawałki. Prawdziwki dodaj w całości lub pokrój na mniejsze porcje. Dodaj do zupy. |
Autor: przepisy.pl |