|
Składniki | ||
główki karpia | 3 sztuki | |
ogony karpia | 3 sztuki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
seler | 1 sztuka | |
pietruszka | 1 sztuka | |
marchewki | 2 sztuki | |
woda | 2000 mililitrów | |
cukier | 1 łyżka | |
śmietana 30% | 1 szklanka | |
mąka | 2 łyżki | |
ziele angielskie | 5 sztuk | |
liść laurowy | 3 sztuki | |
ocet | 1 łyżka | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój wszystkie warzywa. Następnie rozpuść w wodzie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr. |
Krok 2 |
Ugotuj w nim głowy i ogony karpia, wraz z pokrojonymi warzywami i przyprawami. |
Krok 3 |
Po ugotowaniu wyjmij ryby z wywaru. |
Krok 4 |
Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj ją do wywaru. Przed podaniem całość dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz to za konieczne. |
Autor: przepisy.pl |