Wigilijna zupa rybna

9


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
główki karpia3 sztuki
ogony karpia3 sztuki
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
cebula1 sztuka
por1 sztuka
seler1 sztuka
pietruszka1 sztuka
marchewki2 sztuki
woda2000 mililitrów
cukier1 łyżka
śmietana 30%1 szklanka
mąka2 łyżki
Ziele angielskie z Meksyku Knorr5 sztuk
Liść laurowy z Turcji Knorr3 sztuki
ocet1 łyżka
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój wszystkie warzywa. Następnie rozpuść w wodzie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Ugotuj w nim głowy i ogony karpia, wraz z pokrojonymi warzywami i przyprawami.
Krok 3
Po ugotowaniu wyjmij ryby z wywaru.
Krok 4
Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj ją do wywaru. Przed podaniem całość dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz to za konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl