Wigilijna zupa rybna
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Średnie

Składniki:

  • główki karpia - 3 sztuki
  • ogony karpia - 3 sztuki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • marchewki - 2 sztuki
  • woda - 2000 mililitrów
  • cukier - 1 łyżka
  • śmietana 30% - 1 szklanka
  • mąka - 2 łyżki
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 5 sztuk
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 3 sztuki
  • ocet - 1 łyżka
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój wszystkie warzywa. Następnie rozpuść w wodzie kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
  2. Ugotuj w nim głowy i ogony karpia, wraz z pokrojonymi warzywami i przyprawami.
  3. Po ugotowaniu wyjmij ryby z wywaru.
  4. Wymieszaj mąkę ze śmietaną i dodaj ją do wywaru. Przed podaniem całość dopraw do smaku pieprzem i solą, jeśli uznasz to za konieczne.