Wigilijne śledzie w śmietanie z majonezem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • śledzie w oleju - 400 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • cebula biała - 1 sztuka
  • gęsta kwaśna śmietana - 2 łyżki
  • chrzan - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżeczka
  • szczypiorek - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój na kawałki.
  2. Cebulkę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z majonezem, śmietaną, chrzanem i miodem.
  3. Teraz połącz śledzie z przygotowanym majonezowym sosem, dopraw do smaku i wstaw do lodówki na co najmniej dwie godziny.
  4. Po tym czasie ułóż śledzie na półmisku. Na wierzchu posyp drobno pokrojonym szczypiorkiem.