Wigilijny groch z kapustą

19


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
kapusta kiszona1 kilogram
masło2 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
ziele angielskie4 sztuki
liść laurowy1 sztuka
groch1 kilogram
majeranek1 łyżka
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Groch i kapustę gotuj oddzielnie. Kapustę krótko smaż w garnku pod przykryciem z dodatkiem masła oraz ziela angielskiego i liścia laurowego.
Krok 2
Groch uprzednio namoczony, gotuj do miękkości z dodatkiem masła, majeranku oraz pieprzu i ewentualnie soli do smaku, a także czosnku i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Groch i kapustę można spożywać osobno lub wymieszać razem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl