|
Składniki | ||
kapusta kiszona | 1 kilogram | |
masło | 2 łyżki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
ziele angielskie | 4 sztuki | |
liść laurowy | 1 sztuka | |
groch | 1 kilogram | |
majeranek | 1 łyżka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Groch i kapustę gotuj oddzielnie. Kapustę krótko smaż w garnku pod przykryciem z dodatkiem masła oraz ziela angielskiego i liścia laurowego. |
Krok 2 |
Groch uprzednio namoczony, gotuj do miękkości z dodatkiem masła, majeranku oraz pieprzu i ewentualnie soli do smaku, a także czosnku i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. |
Krok 3 |
Groch i kapustę można spożywać osobno lub wymieszać razem. |
Autor: przepisy.pl |