| |||||||||
| Składniki | ||
| kapusta kiszona | 1 kilogram | |
| masło | 2 łyżki | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | 4 sztuki | |
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| groch | 1 kilogram | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Groch i kapustę gotuj oddzielnie. Kapustę krótko smaż w garnku pod przykryciem z dodatkiem masła oraz ziela angielskiego i liścia laurowego. |
| Krok 2 |
| Groch uprzednio namoczony, gotuj do miękkości z dodatkiem masła, majeranku oraz pieprzu i ewentualnie soli do smaku, a także czosnku i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. |
| Krok 3 |
| Groch i kapustę można spożywać osobno lub wymieszać razem. |
| Autor: przepisy.pl |