Wigilijny groch z kapustą
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • masło - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • Ziele angielskie z Meksyku Knorr - 4 sztuki
  • Liść laurowy z Turcji Knorr - 1 sztuka
  • groch - 1 kilogram
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Groch i kapustę gotuj oddzielnie. Kapustę krótko smaż w garnku pod przykryciem z dodatkiem masła oraz ziela angielskiego i liścia laurowego.
  2. Groch uprzednio namoczony, gotuj do miękkości z dodatkiem masła, majeranku oraz pieprzu i ewentualnie soli do smaku, a także czosnku i kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
  3. Groch i kapustę można spożywać osobno lub wymieszać razem.