Winny krem z borowików z makaronem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • suszone borowiki - 5 dekagramów
  • Kremowa zupa borowikowa Knorr - 1 opakowanie
  • białe wino - 0.5 szklanek
  • śmietana kremówka - 3 łyżki
  • ugotowany makaron typu wstążki - 250 gramów
  • pęczek natki pietruszki - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj borowiki i pokrój je na kawałki.
  2. Na powstałym wywarze (500 mililitrów) przygotuj zupę borowikową Knorr, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dolej wino i gotuj przez około 10 minut na średnim ogniu.
  3. Rozprowadź delikatnie śmietankę. Podawaj krem z borowików z ugotowanym wcześniej makaronem (najlepiej al dente), posypany natką pietruszki.