Wiosenna sałata ze szczypiorkiem

22


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
sałata masłowa1 sztuka
ogórek1 sztuka
rzodkiewki5 sztuk
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
szczypiorek1 pęczek
ząbek czosnku1 sztuka
jogurt naturalny150 gramów
cytryna0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Sałatę umyj i osusz. Następnie porwij liście na mniejsze kawałki.
Krok 2
Ogórka przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ z pestkami i pokrój go w półksiężyce. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.
Krok 3
W salaterce wymieszaj delikatnie liście sałaty, plasterki ogórka oraz rzodkiewki.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny.
Krok 5
Wymieszaną w salaterce sałatę polej przygotowanym sosem, a na koniec posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl