Wiosenna sałata ze szczypiorkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • sałata masłowa - 1 sztuka
  • ogórek - 1 sztuka
  • rzodkiewki - 5 sztuk
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • jogurt naturalny - 150 gramów
  • cytryna - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Sałatę umyj i osusz. Następnie porwij liście na mniejsze kawałki.
  2. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ z pestkami i pokrój go w półksiężyce. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.
  3. W salaterce wymieszaj delikatnie liście sałaty, plasterki ogórka oraz rzodkiewki.
  4. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny.
  5. Wymieszaną w salaterce sałatę polej przygotowanym sosem, a na koniec posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.