|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
pieprz | ||
śmietana | 3 łyżki | |
jajko | 4 sztuki | |
sól | ||
szczypiorek | 1 pęczek | |
majonez | 3 łyżki | |
ogórek kiszony | 5 sztuk | |
groszek konserwowy | 1 sztuka | |
tuńczyk w oleju | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę. |
Krok 2 |
Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka. |
Krok 3 |
Dodaj następnie odsączony groszek. |
Krok 4 |
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj. |
Krok 5 |
Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła. |
Krok 6 |
Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki. |
Autor: pasibrzuch |