Wiosenna sałatka z tuńczykiem

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • śmietana - 3 łyżki
  • jajko - 4 sztuki
  • sól
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • majonez - 3 łyżki
  • ogórek kiszony - 5 sztuk
  • groszek konserwowy - 1 sztuka
  • tuńczyk w oleju - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.
  2. Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.
  3. Dodaj następnie odsączony groszek.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.
  5. Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.
  6. Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.