| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| śmietana | 3 łyżki | |
| jajko | 4 sztuki | |
| sól | ||
| szczypiorek | 1 pęczek | |
| majonez | 3 łyżki | |
| ogórek kiszony | 5 sztuk | |
| groszek konserwowy | 1 sztuka | |
| tuńczyk w oleju | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę. |
| Krok 2 |
| Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka. |
| Krok 3 |
| Dodaj następnie odsączony groszek. |
| Krok 4 |
| Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła. |
| Krok 6 |
| Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki. |
| Autor: pasibrzuch |