Wiosenna sałatka z tuńczykiem

0


Łatwe


45 min.


5 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz
śmietana3 łyżki
jajko4 sztuki
sól
szczypiorek1 pęczek
majonez3 łyżki
ogórek kiszony5 sztuk
groszek konserwowy1 sztuka
tuńczyk w oleju 1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skórek i potnij w kostkę.
Krok 2
Tuńczyka osącz z zalewy, wymieszaj razem z jajkami. Posiekaj w drobną kostkę ogórki i cebulę i dodaj do tuńczyka.
Krok 3
Dodaj następnie odsączony groszek.
Krok 4
Majonez wymieszaj ze śmietaną i dopraw do smaku przyprawami. Dodaj do sałatki i wymieszaj.
Krok 5
Odstaw do lodówki aby się sałatka schłodziła.
Krok 6
Na koniec posiekaj szczypiorek i dodaj do sałatki.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl