Wiosenna sałatka ziemniaczana na Wielkanoc
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • olej - 4 łyżki
  • musztarda ziarnista - 2 łyżki
  • jabłko kwaśne - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • ziarna słonecznika - 2 łyżki
  • ocet jabłkowy - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj ze skórką w lekko osolonym wrzątku do miękkości.
  2. Następnie odstaw do ostygnięcia, obierz i pokrój w kostkę o boku ok. 2cm.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podobnie jabłko, a szczypiorek posiekaj.
  4. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem, octem, musztardą i 2 łyżkami wody.
  5. Teraz połącz ze sobą wszystkie składniki.
  6. Ziarna słonecznika spraż lekko na patelni i posyp nimi sałatkę.