| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso pokrój w kostkę. Obraną cebule grubo posiekaj, a obraną marchew pokrój w ukośne plasterki. Kapustę grubo poszatkuj. |
| Krok 2 |
| W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso i szybko obsmaż ze wszystkich stron. |
| Krok 3 |
| Dołóż cebulę i jeszcze chwilę smaż, wciąż mieszając. |
| Krok 4 |
| Dodaj marchew i kapustę, zalej bulionem Knorra. |
| Krok 5 |
| Poczekaj by zawrzał i zmniejsz płomień, duś pod przykryciem 40 minut. Od czasu do czasu mieszaj. |
| Krok 6 |
| Pomidory pokrój na kawałki, a tymianek i koperek posiekaj, dodaj do bigosu na 5 minut przed końcem duszenia. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. |