Wiosenny bulion z młodymi warzywami

19


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
Rosół z kury Knorr2 sztuki
młoda marchew3 sztuki
młoda pietruszka1 sztuka
seler0.5 sztuk
łodyga selera naciowego1 sztuka
młody por1 sztuka
groszek cukrowy10 dekagramów
młody groszek10 dekagramów
zielona fasolka szparagowa10 dekagramów
makaron15 dekagramów
posiekana natka pietruszki
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr4 ziarna
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.
Krok 3
Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.
Krok 4
Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.
Krok 5
Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl