Wiosenny bulion z młodymi warzywami
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • młoda marchew - 3 sztuki
  • młoda pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 0.5 sztuk
  • łodyga selera naciowego - 1 sztuka
  • młody por - 1 sztuka
  • groszek cukrowy - 10 dekagramów
  • młody groszek - 10 dekagramów
  • zielona fasolka szparagowa - 10 dekagramów
  • makaron - 15 dekagramów
  • posiekana natka pietruszki
  • Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr - 4 ziarna

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.
  2. Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu.
  3. Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu.
  4. Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.
  5. Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.