|
Składniki | ||
Rosół z kury Knorr | 2 sztuki | |
młoda marchew | 3 sztuki | |
młoda pietruszka | 1 sztuka | |
seler | 0.5 sztuk | |
łodyga selera naciowego | 1 sztuka | |
młody por | 1 sztuka | |
groszek cukrowy | 10 dekagramów | |
młody groszek | 10 dekagramów | |
zielona fasolka szparagowa | 10 dekagramów | |
makaron | 15 dekagramów | |
posiekana natka pietruszki | ||
pieprz czarny ziarnisty | 4 ziarna |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr. |
Krok 2 |
Obierz marchewkę oraz pietruszkę i pokrój w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu. |
Krok 3 |
Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również dodaj do bulionu. |
Krok 4 |
Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy. |
Krok 5 |
Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |