Wiosenny makaron z warzywami
  • 5 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • szparagi - 1 pęczek
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • makaron fettuccine - 300 gramów
  • pomidory pelatti z puszki - 400 gramów
  • świeży szpinak - 200 gramów
  • zielony groszek - 200 gramów
  • ser feta - 100 gramów
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj na sposób al dente, według zaleceń producenta.
  2. Posiekaj drobno czosnek szparagi obierz, odetnij ich zdrewniałe części, przetnij po długości na pół . Szparagi gotuj 4-5 minut w lekko osolonej wodzie. A następnie schłodź w zimnej wodzie, pokrój w 3 cm kawałki. Szpinak umyj, osusz, oderwij końcówki łodygi listków.
  3. Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż czosnek. Gdy zacznie delikatnie zmieniać kolor, dodaj pomidory z puszki, Knorr Naturalnie Smaczne i dokładnie pomieszaj całość. Do sosu pomidorowego dodaj szparagi, szpinak i zielony groszek. Wszystko razem gotuj chwilę, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj go z sosem.
  4. Makaron rozłóż na talerze, posyp pokruszonym serem feta po wierzchu.