Wiosenny makaron z warzywami

15


Łatwe


5 min.


4 os.

Składniki
szparagi1 pęczek
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
makaron fettuccine 300 gramów
pomidory pelatti z puszki400 gramów
świeży szpinak200 gramów
zielony groszek200 gramów
ser feta100 gramów
oliwa z oliwek3 łyżki
ząbek czosnku3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente, według zaleceń producenta.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek szparagi obierz, odetnij ich zdrewniałe części, przetnij po długości na pół . Szparagi gotuj 4-5 minut w lekko osolonej wodzie. A następnie schłodź w zimnej wodzie, pokrój w 3 cm kawałki. Szpinak umyj, osusz, oderwij końcówki łodygi listków.
Krok 3
Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmaż czosnek. Gdy zacznie delikatnie zmieniać kolor, dodaj pomidory z puszki, Knorr Naturalnie Smaczne i dokładnie pomieszaj całość. Do sosu pomidorowego dodaj szparagi, szpinak i zielony groszek. Wszystko razem gotuj chwilę, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj go z sosem.
Krok 4
Makaron rozłóż na talerze, posyp pokruszonym serem feta po wierzchu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl