| |||||||||
| Składniki | ||
| galaretka wiśniowa | 1 opakowanie | |
| woda | 0.5 szklanek | |
| cukier puder | 1.5 szklanek | |
| cukier | ||
| igły z drzewa iglastego |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Galaretkę rozpuścić, odstawić w chłodne miejsce. |
| Krok 2 |
| Cukier puder ucierać, dodając po łyżeczce tężejącą galaretkę. |
| Krok 3 |
| Masę odstawić w chłodne miejsce. |
| Krok 4 |
| Igły sparzyć wrzątkiem. |
| Krok 5 |
| Gdy masa zacznie tężeć, formować małe kulki. |
| Krok 6 |
| Każdą obtoczyć w cukrze krysztale i wbić kolkę. |
| Krok 7 |
| Odstawić w chłodne miejsce. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |