Wisienki

4


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
galaretka wiśniowa1 opakowanie
woda0.5 szklanek
cukier puder1.5 szklanek
cukier
igły z drzewa iglastego
Przygotowanie
Krok 1
Galaretkę rozpuścić, odstawić w chłodne miejsce.
Krok 2
Cukier puder ucierać, dodając po łyżeczce tężejącą galaretkę.
Krok 3
Masę odstawić w chłodne miejsce.
Krok 4
Igły sparzyć wrzątkiem.
Krok 5
Gdy masa zacznie tężeć, formować małe kulki.
Krok 6
Każdą obtoczyć w cukrze krysztale i wbić kolkę.
Krok 7
Odstawić w chłodne miejsce.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl