Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT: oddzielić żółtka od białek, ubić białka na pianę, dodać cukier i cukier waniljowy, dodać żółtka, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wylać na posmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę lub tortownicę |
Krok 2 |
Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze ok. 100 stopni. W razie potrzeby podsuszyć. |
Krok 3 |
MASA : galaretkę wiśniową rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić. |
Krok 4 |
Ubić kremówkę. Pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy i cukier puder do smaku. |
Krok 5 |
Do wystudzonej galaretki dodajemy jogurt wiśniowy i delikatnie mieszamy. |
Krok 6 |
Masę jogurtową delikatnie połączyć z bitą śmietaną , ciągle mieszając. |
Krok 7 |
Biszkopt posmarować masą jogurtową, wstawić do lodówki. Po pół godzinie ozdobić owocami (w tym przypadku wiśniami, ponieważ można robić to z innymi owocami) w dowolny wzór. |
Krok 8 |
Rozpuścić jedną galaretkę i zalać owoce, jak będzie gęstnieć. Jak wszystko zastygnie, zalać drugą galaretką. SMACZNEGO! |