Przygotowanie |
Krok 1 |
Galaretki rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni. Odstawić. |
Krok 2 |
Biszkopt - białka jaj ubić na sztywno z odrobiną soli. |
Krok 3 |
Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku, a na koniec również małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. |
Krok 4 |
Upiec w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. |
Krok 5 |
Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. |
Krok 6 |
Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego. |