| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Galaretki rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu. Wymieszać z wiśniami i sokiem z wiśni. Odstawić. |
| Krok 2 |
| Biszkopt - białka jaj ubić na sztywno z odrobiną soli. |
| Krok 3 |
| Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, następnie po 1 żółtku, a na koniec również małymi porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. |
| Krok 4 |
| Upiec w temp. 170 stopni ok. 40 minut. Wystudzić i przekroić na 2 blaty. |
| Krok 5 |
| Krem Karpatka ubić z mlekiem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wyłożyć na dolną warstwę ciasta i schłodzić w lodówce. |
| Krok 6 |
| Na wierzch wylać tężejące galaretki z wiśniami i przykryć drugim płatem biszkopta. Wstawić na noc do lodówki. Posypać cukrem pudrem. Smacznego. |