Przygotowanie |
Krok 1 |
Dzień przed przygotowaniem ciasta wiśnie namoczyć w koniaku lub w spirytusie. Podane składniki ciasta wymieszać. Przełożyć do posmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. |
Krok 2 |
Z upieczonego ciasta delikatnie ściąć wierzch i odłożyć na bok. |
Krok 3 |
Z pozostałego ciasta wybrać środek, pozostawiając około 1 cm ciasta na spodzie i na bokach. |
Krok 4 |
Wyjęte ciasto pokruszyć jak najdrobniej. Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem. |
Krok 5 |
Dodać wiśnie i pokruszone kawałki ciasta. Dokładnie wymieszać. |
Krok 6 |
Kremową masę wiśniową wyłożyć na ciasto w tortownicy, nakryć ściętym wierzchem. |
Krok 7 |
Wierzch można posmarować pozostałą masą, polać polewą czekoladową i udekorować wiśniami. Uwaga: Jeżeli ciasto będą jadły także dzieci, alkohol można zastąpić syropem wiśniowym. |