| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Dzień przed przygotowaniem ciasta wiśnie namoczyć w koniaku lub w spirytusie. Podane składniki ciasta wymieszać. Przełożyć do posmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. |
| Krok 2 |
| Z upieczonego ciasta delikatnie ściąć wierzch i odłożyć na bok. |
| Krok 3 |
| Z pozostałego ciasta wybrać środek, pozostawiając około 1 cm ciasta na spodzie i na bokach. |
| Krok 4 |
| Wyjęte ciasto pokruszyć jak najdrobniej. Kasię utrzeć z cukrem na puszysty krem. |
| Krok 5 |
| Dodać wiśnie i pokruszone kawałki ciasta. Dokładnie wymieszać. |
| Krok 6 |
| Kremową masę wiśniową wyłożyć na ciasto w tortownicy, nakryć ściętym wierzchem. |
| Krok 7 |
| Wierzch można posmarować pozostałą masą, polać polewą czekoladową i udekorować wiśniami. Uwaga: Jeżeli ciasto będą jadły także dzieci, alkohol można zastąpić syropem wiśniowym. |