Wiśniowo-migdałowe
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  •  °C

Składniki:

  • wiśnie - 0.5 kilogramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • mąka - 30 dekagramów
  • cukier - 30 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • mleko - 3 łyżki
  • płatki migdałowe - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Utrzyj margarynę, dodaj cukier, cukier waniliowy, budyń, mąkę, jajka, proszek do pieczenia i mleko.
  2. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Posmaruj blachę tłuszczem i wyłóż na nią ciasto.
  4. Na ciasto ułóż wydrylowane wiśnie.
  5. Posyp płatki migdałowe i cukier.