| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. |
| Krok 2 |
| Dwie tortownice o średnicy 20 cm wyłożyć papierem lub wysmarować Kasią i obsypać mąką. |
| Krok 3 |
| Wymieszać mąkę, kakao, sól i sodę. |
| Krok 4 |
| Utrzeć Kasię z cukrem, dodać jajka ubite z aromatem śmietankowym i melasą. |
| Krok 5 |
| Płynną masę wlać do mąki i mieszać, dodając powoli maślankę. |
| Krok 6 |
| Powstałą gładką masę przelać do foremek i piec około 40 minut. |
| Krok 7 |
| Upieczone spody pozostawić do całkowitego ostygnięcia (najlepiej na całą noc). |
| Krok 8 |
| Blaty ciasta przekroić nitką tak, by powstały cztery placki. |
| Krok 9 |
| Wydrylowane wiśnie odsączone z kompotu wymieszać z serkiem mascarpone. |
| Krok 10 |
| Przełożyć blaty ciasta owocami. |
| Krok 11 |
| Wierzch ciasta można polać polewą z wiśniowego jogurtu i udekorować wiśniami. |
| Krok 12 |
| Pozostawić na 12 godzin w lodówce przed podaniem. |