Włoska sałatka makaronowa z mozzarellą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron świderki lub rurki - 200 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory suszone z kaparami i oliwkami w oliwie - 200 gramów
  • mini mozzarella w kulkach - 1 opakowanie
  • listki świeżej bazylii - 8 sztuk
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj a następnie odcedź. Gdy lekko przestygnie, przełóż do miski i wymieszaj z 3 łyżkami oliwy ze słoiczka z pomidorami.
  2. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy ze słoiczka.
  3. Pomidory oraz listki bazylii pokrój w cienkie paski. Razem z całymi oliwkami i kaparami dodaj do makaronu.
  4. Przygotowany sos dodaj do makaronu. Kulki mozzarelli odcedź, przekrój na pół i również dodaj do miski z makaronem. Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki i podawaj.