Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami

Składniki:

  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • pieprz
  • sól
  • czosnek - 1 sztuka
  • oliwa - 100 mililitrów
  • pomidorki cherry - 20 sztuk
  • makaron kokardki - 0.5 kilogramów
  • mięta - 13 sztuk
  • feta - 350 gramów
  • Otarta skórka cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach.
  2. Makaron ugotuj.
  3. Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem.
  4. Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj.