| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| czosnek | 1 sztuka | |
| oliwa | 100 mililitrów | |
| pomidorki cherry | 20 sztuk | |
| makaron kokardki | 0.5 kilogramów | |
| mięta | 13 sztuk | |
| feta | 350 gramów | |
| Otarta skórka cytryny |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach. |
| Krok 2 |
| Makaron ugotuj. |
| Krok 3 |
| Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem. |
| Krok 4 |
| Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj. |
| Autor: pasibrzuch |