|
Składniki | ||
czerwona cebula | 1 sztuka | |
pieprz | ||
sól | ||
czosnek | 1 sztuka | |
oliwa | 100 mililitrów | |
pomidorki cherry | 20 sztuk | |
makaron kokardki | 0.5 kilogramów | |
mięta | 13 sztuk | |
feta | 350 gramów | |
Otarta skórka cytryny |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach. |
Krok 2 |
Makaron ugotuj. |
Krok 3 |
Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem. |
Krok 4 |
Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj. |
Autor: pasibrzuch |