Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
czerwona cebula1 sztuka
pieprz
sól
czosnek 1 sztuka
oliwa100 mililitrów
pomidorki cherry 20 sztuk
makaron kokardki0.5 kilogramów
mięta13 sztuk
feta350 gramów
Otarta skórka cytryny
Przygotowanie
Krok 1
Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach.
Krok 2
Makaron ugotuj.
Krok 3
Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem.
Krok 4
Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl