Włoska sałatka z marynowanych pomidorów
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pomidory - 4 sztuki
  • pomidorki cherry czerwone - 15 sztuk
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • cukier - 1 łyżka
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Pomidorki przekrój na pół, duże na cztery. Wszystkie przełóż do miski.
  2. Dodaj oliwę, cukier i pieprz. Wymieszaj lekko pomidory i odstaw na 20 minut, aby przyprawy rozpuściły się i połączyły z pomidorami.
  3. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z octem.
  4. Wlej sos do pomidorów i ponownie odstaw je na 10 minut. Podawaj z listkami porwanej bazylii i świeżą bagietką.