Włoska sałatka z mozzarellą

29


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
zielona sałata400 gramów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
pomidorki cherry 250 gramów
mozzarella2 sztuki
oliwa4 łyżki
cytryna1 sztuka
kiełki lucerny1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Sałatę umyj, porwij na mniejsze listki i przełóż do miski.
Krok 2
Pomidorki cherry przekrój na pół, ser pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki. Sałatkę podawaj z pieczywem, posypaną kiełkami. Dodatkowo możesz dodać starty parmezan.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl