| |||||||||
| Składniki | ||
| zielona sałata | 400 gramów | |
| Sos sałatkowy włoski Knorr | 1 opakowanie | |
| pomidorki cherry | 250 gramów | |
| mozzarella | 2 sztuki | |
| oliwa | 4 łyżki | |
| cytryna | 1 sztuka | |
| kiełki lucerny | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Sałatę umyj, porwij na mniejsze listki i przełóż do miski. |
| Krok 2 |
| Pomidorki cherry przekrój na pół, ser pokrój na mniejsze kawałki. |
| Krok 3 |
| Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. |
| Krok 4 |
| Połącz wszystkie składniki. Sałatkę podawaj z pieczywem, posypaną kiełkami. Dodatkowo możesz dodać starty parmezan. |
| Autor: Piotr Murawski |