Włoski deser z lodami tiramisu

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Carte d'Or Tiramisu
brązowy cukier1 łyżka
świeżo zaparzona kawa150 mililitrów
brandy40 mililitrów
biała czekolada0.5 sztuk
ciasteczka amaretti lub inne migdałowe
truskawki
świeża mięta
kakao
Przygotowanie
Krok 1
W rondelku rozpuść cukier, następnie zalej go kawą i poczekaj, aż wszystko się dokładnie połączy. Dodaj brandy, ponownie zagotuj i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Dobrze schłodzony sos wlej na dno pucharka, dodaj lody i jedno ciasteczko.
Krok 3
Tabliczkę czekolady rozpuść w wodnej kąpieli, na pergamin nanieś odpowiednią ilość łyżką, rozsmarowując brzegi. Dekorację wstaw na chwilę do lodówki.
Krok 4
Deser posyp kakao i pokruszonymi ciasteczkami, udekoruj truskawkami, płatem czekolady i listkami mięty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl