Włoski dla początkujących
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone - 200 gramów
  • Sos do Spaghetti Bolognese Knorr - 1 sztuka
  • papryka - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • makaron spaghetti - 0.5 kilogramów
  • starty parmezan
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie.
  2. Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa.
  3. Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne).
  4. Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii.