|
Składniki | ||
mięso mielone | 200 gramów | |
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr | 1 sztuka | |
papryka | 1 sztuka | |
cukinia | 1 sztuka | |
bakłażan | 1 sztuka | |
makaron spaghetti | 0.5 kilogramów | |
starty parmezan | ||
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
suszone oregano | 1 łyżka | |
olej | 2 łyżki | |
sól do smaku |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie. |
Krok 2 |
Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa. |
Krok 3 |
Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne). |
Krok 4 |
Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii. |
Autor: przepisy.pl |