Włoski dla początkujących

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone200 gramów
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr1 sztuka
papryka1 sztuka
cukinia1 sztuka
bakłażan1 sztuka
makaron spaghetti0.5 kilogramów
starty parmezan
pieprz czarny mielony1 szczypta
suszone oregano1 łyżka
olej2 łyżki
sól do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie.
Krok 2
Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa.
Krok 3
Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 4
Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl