| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone | 200 gramów | |
| Sos do Spaghetti Bolognese Knorr | 1 sztuka | |
| papryka | 1 sztuka | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| bakłażan | 1 sztuka | |
| makaron spaghetti | 0.5 kilogramów | |
| starty parmezan | ||
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| suszone oregano | 1 łyżka | |
| olej | 2 łyżki | |
| sól do smaku |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy zrobi się sypkie. |
| Krok 2 |
| Oczyść warzywa i pokrój je w małą kostkę, po czym dodaj do mięsa. |
| Krok 3 |
| Całość zalej sosem Knorr i gotuj bez przykrycia, na wolnym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku pieprzem, oregano i solą (jeśli uznasz to za konieczne). |
| Krok 4 |
| Podawaj danie z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i udekorowane listkami bazylii. |
| Autor: przepisy.pl |