Włoski sos jogurtowy
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jogurt naturalny - 500 mililitrów
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • sok z 1/2 cytryny
  • posiekane zioła - 1 łyżka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • woda-wrzątek - 100 mililitrów
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 100 mililitrach wrzącej wody, a następnie ostudź.
  2. Dokładnie wymieszaj schłodzony rosół z jogurtem, sokiem z cytryny, oliwą oraz przyprawami.
  3. Przed podaniem możesz doprawić sos pieprzem lub dodać do niego wyciśnięty ząbek czosnku.