Włoskie gołąbki

2


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
oliwa z oliwek4 łyżki
jajko1 sztuka
suszone oregano1 łyżka
ząbki czosnku3 sztuki
bazylia1 pęczek
mięso mielone drobiowe200 gramów
kapusta włoska liście8 sztuk
sól do smaku
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
ryż wcześniej ugotowany1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem.
Krok 3
Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki.
Krok 4
W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj.
Krok 6
Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl