Przygotowanie |
Krok 1 |
Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście. |
Krok 2 |
Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem. |
Krok 3 |
Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki. |
Krok 4 |
W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę. |
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj. |
Krok 6 |
Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii. |