| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście. |
| Krok 2 |
| Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem. |
| Krok 3 |
| Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki. |
| Krok 4 |
| W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę. |
| Krok 5 |
| Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj. |
| Krok 6 |
| Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii. |