| |||||||||
| Składniki | ||
| pieczywo pełnoziarniste, kromki | 8 sztuk | |
| Rama 100% Roślinna | 20 gramów | |
| cukinia | 0.5 sztuk | |
| bakłażan | 0.5 sztuk | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| cebula czerwona | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| ocet balsamiczny | 30 mililitrów | |
| rukola | 2 garść | |
| parmezan lub inny twardy ser | 10 gramów | |
| kiełki | 2 garść | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwa z oliwek | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa pokrój w plastry, czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni i mocno zrumień warzywa, dodaj czosnek a następnie wlej ocet. Odparuj. Dopraw do smaku. |
| Krok 2 |
| Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie nałóż na każdą z nich porcję rukoli. |
| Krok 3 |
| Przygotowane warzywa rozłóż na kanapkach, posyp startym na płatki serem, udekoruj kiełkami i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |