Włoskie kanapki z antipasti
  • 30 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • pieczywo pełnoziarniste, kromki - 8 sztuk
  • Rama 100% Roślinna - 20 gramów
  • cukinia - 0.5 sztuk
  • bakłażan - 0.5 sztuk
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • cebula czerwona - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • ocet balsamiczny - 30 mililitrów
  • rukola - 2 garść
  • parmezan lub inny twardy ser - 10 gramów
  • kiełki - 2 garść
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa pokrój w plastry, czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni i mocno zrumień warzywa, dodaj czosnek a następnie wlej ocet. Odparuj. Dopraw do smaku.
  2. Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie nałóż na każdą z nich porcję rukoli.
  3. Przygotowane warzywa rozłóż na kanapkach, posyp startym na płatki serem, udekoruj kiełkami i podawaj.