|
Składniki | ||
pieczywo pełnoziarniste, kromki | 8 sztuk | |
Rama 100% Roślinna | 20 gramów | |
cukinia | 0.5 sztuk | |
bakłażan | 0.5 sztuk | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
cebula czerwona | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
ocet balsamiczny | 30 mililitrów | |
rukola | 2 garść | |
parmezan lub inny twardy ser | 10 gramów | |
kiełki | 2 garść | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwa z oliwek | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa pokrój w plastry, czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni i mocno zrumień warzywa, dodaj czosnek a następnie wlej ocet. Odparuj. Dopraw do smaku. |
Krok 2 |
Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie nałóż na każdą z nich porcję rukoli. |
Krok 3 |
Przygotowane warzywa rozłóż na kanapkach, posyp startym na płatki serem, udekoruj kiełkami i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |