Włoskie kanapki z antipasti

12


Łatwe


30 min.


8 os.

Składniki
pieczywo pełnoziarniste, kromki8 sztuk
Rama 100% Roślinna20 gramów
cukinia0.5 sztuk
bakłażan0.5 sztuk
papryka czerwona1 sztuka
cebula czerwona1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
ocet balsamiczny30 mililitrów
rukola2 garść
parmezan lub inny twardy ser10 gramów
kiełki2 garść
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
oliwa z oliwek3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa pokrój w plastry, czosnek posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni i mocno zrumień warzywa, dodaj czosnek a następnie wlej ocet. Odparuj. Dopraw do smaku.
Krok 2
Kromki pieczywa posmaruj margaryną, następnie nałóż na każdą z nich porcję rukoli.
Krok 3
Przygotowane warzywa rozłóż na kanapkach, posyp startym na płatki serem, udekoruj kiełkami i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl