Włoskie kotleciki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kotlety schabowe z kostką - 4 sztuki
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 2 łyżki
  • bułka tarta - 0.5 szklanek
  • parmezan tarty - 50 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • Oregano z Turcji Knorr - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety.
  2. Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety.
  3. Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami.