|
Składniki | ||
kotlety schabowe z kostką | 4 sztuki | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
bułka tarta | 0.5 szklanek | |
parmezan tarty | 50 gramów | |
jajka | 2 sztuki | |
natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
suszone oregano | 0.5 łyżeczek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety. |
Krok 2 |
Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety. |
Krok 3 |
Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami. |
Autor: przepisy.pl |