Włoskie kotleciki

17


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kotlety schabowe z kostką4 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny Knorr2 łyżki
bułka tarta0.5 szklanek
parmezan tarty 50 gramów
jajka2 sztuki
natka pietruszki1 łyżeczka
Oregano z Turcji Knorr0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety.
Krok 2
Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety.
Krok 3
Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl