| |||||||||
| Składniki | ||
| kotlety schabowe z kostką | 4 sztuki | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
| bułka tarta | 0.5 szklanek | |
| parmezan tarty | 50 gramów | |
| jajka | 2 sztuki | |
| natka pietruszki | 1 łyżeczka | |
| suszone oregano | 0.5 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety. |
| Krok 2 |
| Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety. |
| Krok 3 |
| Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami. |
| Autor: przepisy.pl |