Włoskie medaliony z polędwiczki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • polędwiczka wieprzowa - 2 sztuki
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • świeży estragon - 0.5 pęczków
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pieczarki - 10 sztuk
  • oliwa - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon. Następnie pokrój na steki po około 8 dekagramów. Każdy stek delikatnie spłaszcz w dłoniach tak, aby powstał medalion.
  2. Mięso zamarynuj w oliwie, przeciśniętym czosnku, posiekanym estragonie oraz przyprawie Knorr.
  3. Pieczarki oczyść i przekrój na pół. Dodaj do mięsa i całość marynuj co najmniej 1 godzinę.
  4. Mięso grilluj po 5-6 minut z każdej strony przewracając co jakiś czas. Wraz z mięsem smaż również pieczarki. Po usmażeniu ułóż pieczarki na wierzchu mięsa i skrop pozostałą marynatą. Podawaj samodzielnie lub z sałatką.