Włoskie medaliony z polędwiczki

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa2 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr1 opakowanie
świeży estragon0.5 pęczków
ząbki czosnku2 sztuki
pieczarki10 sztuk
oliwa0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso oczyść z błon. Następnie pokrój na steki po około 8 dekagramów. Każdy stek delikatnie spłaszcz w dłoniach tak, aby powstał medalion.
Krok 2
Mięso zamarynuj w oliwie, przeciśniętym czosnku, posiekanym estragonie oraz przyprawie Knorr.
Krok 3
Pieczarki oczyść i przekrój na pół. Dodaj do mięsa i całość marynuj co najmniej 1 godzinę.
Krok 4
Mięso grilluj po 5-6 minut z każdej strony przewracając co jakiś czas. Wraz z mięsem smaż również pieczarki. Po usmażeniu ułóż pieczarki na wierzchu mięsa i skrop pozostałą marynatą. Podawaj samodzielnie lub z sałatką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl