Włoskie pączki, wilgotne i pyszne

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
mąka50 dekagramów
ugotowane ziemniaki25 dekagramów
mleko2 szklanki
żółtko2 sztuki
cukier puder2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia2 łyżki
drożdże2 dekagramy
skórka z cytryny1 sztuka
sól1 szczypta
cukier waniliowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W mikserze lub w misce zagnieść mąkę, ziemniaki, mleko z cukrem pudrem, drożdżami, cukrem waniliowym i żółtkami.
Krok 2
Na koniec dodać stopioną Kasię.
Krok 3
Wyrobić wszystko na gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na jedną godzinę.
Krok 4
Robić pączki.
Krok 5
Zostawić je na parę minut, aby wyrosły, a potem smażyć w gorącym oleju lub smalcu.
Krok 6
Po usmażeniu upudrować. Te pączki są długo świeże i wilgotne.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl