| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 50 dekagramów | |
| ugotowane ziemniaki | 25 dekagramów | |
| mleko | 2 szklanki | |
| żółtko | 2 sztuki | |
| cukier puder | 2 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 2 łyżki | |
| drożdże | 2 dekagramy | |
| skórka z cytryny | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W mikserze lub w misce zagnieść mąkę, ziemniaki, mleko z cukrem pudrem, drożdżami, cukrem waniliowym i żółtkami. |
| Krok 2 |
| Na koniec dodać stopioną Kasię. |
| Krok 3 |
| Wyrobić wszystko na gładkie ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na jedną godzinę. |
| Krok 4 |
| Robić pączki. |
| Krok 5 |
| Zostawić je na parę minut, aby wyrosły, a potem smażyć w gorącym oleju lub smalcu. |
| Krok 6 |
| Po usmażeniu upudrować. Te pączki są długo świeże i wilgotne. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |